Stambecco’s, bergmarmotten en Wim!

Stambecco’s, bergmarmotten en Wim!

Voor het eerst een groepsreis genoten onder de professionele leiding van Wim en Caloe.
Waar we zelf tekort kwamen vulde Wim ons aan: veilig wandelen in de bergen, verstand van planten, bergklimaat, skiën op je bergschoenen, signaleren van bergmarmotten en Stambecco’s en een neusje voor lekker eten.
Wim was een zeer gewilde gesprekspartner tijdens de tocht voor onze dochter van 9, Rikki; “Mama, Wim kon zulke mooie en gezellige verhalen vertellen waardoor je gewoon vergat dat het regende”. Caloe bekommerde zich over de kinderen en leerde hen o.a. kaartlezen.
De hutten waren ontzettend gezellig en knus met heerlijke maaltijden waar zelfs het verdiende potje bier te verkrijgen was.
De tocht was spectaculair met vele sneeuwvelden, rotsen, bergmeertjes, weides en op elke hoek weer een ander plaatje als van een legpuzzel!
En niet te vergeten; “The second breakfast”: na 2 uur lopen hielden we een pauze waarbij iedereen zijn deel van het proviand uit de rugzak haalde: kaas/worst/brood/soep/koffie/thee en niet te vergeten Fred & Ed!  Wat is nu lekkerder dan brunchen op een berg met uitzicht op een gletsjer en de Mont Blanc??

Vooral wel boeken als je van natuur, stilte en puurheid houdt en daarnaast wil genieten van veiligheid, gezelligheid en de geborgenheid van een groep.
Je maakt onderdeel uit van een groep maar er is voldoende ruimte om je terug te trekken en je momentje te pakken, zowel in de hut als op de berg!
Volgens Rikki was deze vakantie “Vet Cool”!

Bedankt Wim!

Ron, Annet en Rikki.