Bergwandelen in Unterengadin

In januari hadden we het vastgelegd bij Stambecco. We zouden gaan bergwandelen in een groep met andere gezinnen, in Zwitserland.
Om te beginnen was dit een hele goede motivatie om te stoppen met roken….ik wilde niet dat anderen op mij moesten wachten….Dat is gelukt! (het stoppen met roken..)…Daarnaast ben ik meer gaan sporten om mijn conditie in orde te hebben. ‘k vond het best spannend zo’n vakantie in het vooruitzicht. ‘t was iets héél anders dan we (Richard, ik en onze zoon Cas van 9 jaar) gewend waren (meestal 2 weken een sta-caravan huren in Frankrijk of Italië). Nu dus voor het eerst kamperen….én actief bezig zijn, samen met anderen. Eindelijk was het zover……In het begin even aan elkaar wennen en elkaar leren kennen, wat óók voor onze zoon gold. Dit werd echter op een hele subtiele manier door Onno (de 2e ‘gids’) opgepakt, die er vrij snel voor zorgde, dmv met elkaar voetballen en kaartspelletjes doen op de camping, dat alle kinderen leuk met elkaar omgingen en er saamhorigheid ontstond. De hele vakantie was tip top in orde: – de wandelingen, die goed opgebouwd werden, leuke pauzes met lekkere broodjes (en soep/chocolademelk, koffie etc.), de 2-daagse wandeltocht met berghutovernachting (met vuurwerk/kampvuur ivm feestdag Zwitserland), de aandacht van zowel Wim als Onno voor de kinderen, als ze er eventjes doorheen zaten, dmv Raadsels, Black Stories…etc.., de camping, het dorpje. Kortom, ik kan nog veel meer er over vertellen en schrijven, omdat ik er zo enthousiast over ben, maar dan wordt het wel een héél lang verhaal …..Het was gewoon een ontzettend leuke vakantie, waar wij enorm van hebben genoten!…Bedankt Wim en Onno!! Wie weet, tot volgend jaar!!!!
Richard, Wilma en Cas