Een geweldig avontuur!

De huttentocht in Valle d’Aosta was voor iedereen een geweldig avontuur! De kinderen – voor het eerst 6 hele dagen de bergen in – liepen alsof ze nooit anders gedaan hadden. Vooraan de groep, direct achter Meindert, op weg naar elke 2 uur weer een nieuw hoogtepunt. Zelf hun water halen bij de beek voor een kop warme chocola of een soepje. Dikke boterhammen met nog dikker chocopasta, worst en kaas. Dammen bouwen en stenen keilen. Sneeuwvelden af op een plastic zak, menes sneeuwbalgevechten, hair-dips in de ijzige bergstromen. En niet te vergeten de superstoere zwempartijen in kouwe blauwe gletschermeren. En als ‘t moreel tijdens het lopen even opgekrikt moest worden, had Meindert een onuitputtelijke voorraad raadsels en black stories. Voor ons was het heerlijk dat we nergens over na hoefden te denken. Vroeg op, aanschuiven aan het ontbijt, rugzak op, en lopen. Eerst flink hoogtemeters maken in het ochtendlicht. Door bemoste sprookjesbossen, over fantastische bloemenhellingen, langs zomerboerderijen, door de blokkenvelden, beken over. De kinderen hadden de raadsels van Meindert, wij hadden Wim, die ons alles kon vertellen over de bergen, beesten, bloemen. Eenmaal flink hoog werden we beloond met imposante gletschers. Sommigen pikten ’s middags nog een extra pasje mee, en – de mazelaars – een heel stel Stambecco’s op steenworp afstand. ’s Avonds in de hutten heerlijk voldaan aan ’t eten en drinken en voor de liefhebbers: de Weerwolven van Wakkerdam. Fijn ook Wim, dat jij zo van het Italiaanse eten houdt en de specialiteiten van de hut kende. De wijnkeuze lieten we maar al te graag aan jou over. Meindert en Wim: we kijken terug op een supervakantie! We gaan zo weer mee! Hartelijke groeten, en misschien tot ziens, Katrien, Kees en Hugo