Terugblikken op de Kretareis april 2015

Reacties op de reis naar Kreta, georganiseerd en uitgevoerd voor Asgard Reizen in april 2015

Het is een prachtige reis. De reisleider spreekt Grieks en kent de Griekse keuken. Zijn kennis van land en natuur is groot en deelt dit met de deelnemers. We hebben ook veel orchideeën gezien! De wandelingen vind ik middelzwaar, zeker niet tamelijk licht! Vooral in de kloven is het klauteren over (soms) grote rotsblokken!

De wandelingen bleken iets lastiger dan we uit de brochure hadden opgemaakt, maar verder was het een prima reis: goed weer, geweldige natuur, leuke plekken waar we overnachtten, heerlijke maaltijden en vooral een uitstekende gids: goede organisatie, de aandacht voor de groep die nodig was en bovendien een bijna onuitputtelijke bron van kennis op alle relevante gebieden. Een paar minpuntjes: – de tweede accommodatie was matig: niet helemaal schoon, een klein handdoekje per persoon, een douche die niet te regelen viel (of veel te heet of koud), – de vliegtijden (waardoor we nauwelijks iets van Chania hebben kunnen zien), – So wie so zijn we niet gelukkig met Ryan Air. Deze luchtvaartmaatschappij valt nauwelijks fatsoenlijk te noemen.

Het lopen was een genieten over geiten-paden langs de kust en door indrukwekkende kloven.De flora, waarom ik ook deze voorjaarsreis had uitgekozen, was prachtig.We hebben het getroffen met en ons gezelschap en de reisleider. Kortom het was een reis met een goud randje.

We hadden de zwaarte van de tocht misschien toch niet helemaal goed ingeschat. Dat kan ook te maken hebben met de hoge leeftijd van de deelnemers. We hebben heerlijk gegeten. De zwaarste etappe werd in overleg prima aangepast. Een reis onder leiding van een fijne, zeer deskundige en prettige, gids. Een minpunt was: Op weg naar ons laatste hotel, moesten we vanaf het busstation 20 minuten lopen met onze koffers over een zeer hobbelige weg. Dat was eigenlijk geen doen.

Goed, perfecte reisleiding!. Eén hotel was beneden de maat: gescheurde dekens en lakens, badkamer met blijvend natte vloer. De tocht was zwaarder dan ik gedacht had, vooral de afdalingen waren voor mij te stijl met smalle paden.

Zuid Kreta is prachtig, de wandeltocht is pittig, spectaculair en zeer afwisselend. Wim weet heel veel te vertellen, is een gepassioneerde reisleider en een kenner van het Griekse eten. Het was een mooie ervaring om met een fijne groep mensen, soms in alle stilte , door de natuur te klauteren en elkaar waar nodig te helpen.

Onze wandelvakantie in april was werkelijk super. Dat kwam in de eerste plaats door Wim van der Laan, onze reisleider. Sympathiek, een fantastisch programma, zorg voor heerlijk eten, had iedereen goed in de gaten. Hulde. Zeer aan te raden. We hadden een fijne groep. Met vriendelijke groet, Mariska Bison Den Haag.